2021 ZİRKONYUM DİŞ FİYATI
  • Dr. Sertaç KIZILKAYA

2021 ZİRKONYUM DİŞ FİYATI

504433

Hastalara mükemmel diş estetiğine sahip diş kaplamalar yapmak isteyen hekimler genellikle genellikle zirkonyum diş kaplamaları tercih etmektedir. Bu kaplama çeşidi, geleneksel porselen diş kaplamalardan farklıdır. Son yıllarda uygulama alanı ve miktarı büyük ölçüde artan bu yeni nesil diş kaplama malzemesi üstün dayanıklılığı ve mükemmel estetiği ile dikkat çekmektedir. Zirkonyum diş kaplama ve diş köprüsü olarak uygulanabilmektedir. Bu yazıda zirkonyum kaplama çeşitleri ve örnekleri ile zirkonyum diş fiyatı hakkında bilgi vermek istedik. zirkonyum malzemesi yurt dışından getirildiği için fiyat olarak döviz ile birlikte yükselen bir yöndedir. İndirim fırsatları için 05493474347 den bilgi alabilirsiniz. 

MONOLİTİK VE KATMANLI ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA

Tek parça zirkonyum "monolitik zirkonyum" olarak da isimlendirilir. Doğal bir saydamlığa sahiptir, ancak bu özelliğe bağlı olarak genellikle ilk uygulanma dönemlerinde arka diş kaplamalar için önerilmişlerdir. Bu malzeme aynı zamanda yüksek güçlü olması nedeniyle arka bölge dişerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Diş kesim miktarları karşılaştırıldığında daha az diş kesimi yapılan bir kaplama çeşididir.

En önemli özelliklerinden bir tanesi de renklenmiş dişlerin üzerine daha iyi kapatabilmesidir. Özellikle bir post bir diş implant gibi daha önceki tedavileri nedeniyle koyulaştırılmış olan dayanakları maskeleme için çok etkilidir.
Katmanlı zirkonya daha yarı saydam ve ışık geçiren yapıdadır. Monolitik zirkonyum un aksine, ön diş estetik kaplamalar için özellikle uygundur. Genellikle ön altı diş estetik kaplama için kullanılıyorsa da, diğer dişlerden yeterli boşluk olması durumunda, arka dişer için de kullanılabilir. Ustaca yapılırca, çok iyi estetik sonuçlar elde edilebilir. Zirkonyum diş kaplamalar geleneksel metal altyapılı porselen diş restorasyonları ile yarışabilecek derecede bir dayanıklılığa ve tutarlılığa sahiptir. Bunun yanı sıra porselen diş kaplamadan daha üstün estetik sağlarlar.

Zirkonya HT (Yüksek Yarı Saydam), 590-720 MPa'da, porselen metalle kaynaştırılmış (PFM) restorasyonlardan daha güçlüdür ve doğal ve canlı bir yarı saydamlığı muhafaza eder. Ürün % 100 metal içermez, bu da dişetindeki koyulaşmayı önleyen ve sakız durgunluğuna başlarsa metalik marjları açığa çıkarma olasılığını ortadan kaldıran bir özelliktir. Bunlar doğal olarak estetiktir, komşu dişlerin rengini iletirler ve herhangi bir gölgede eşleştirilebilirler.

Zirkonyum Kaplama Avantajları

Pürüzsüz yüzey plak birikimini azaltmaya yardımcı olduğu için zirkonya kronları biyolojik olarak oldukça uyumludur. Katı zirkonya kronları son derece güçlüdür. Katmanlama için kullanılan porselen katı zirkonya gücüne sahip değilse de zirkonyum altyapısıyla bağlanacak şekilde tasarlanmıştır ve yonga ve kırma son derece nadirdir. Malzeme aynı zamanda sağlıklı bir doku tepkisini de teşvik eder.

  1. Metal alerjisi olan veya metal içermeyen restorasyonlara sahip olan hastalar için uygundur.
  2. Zirkonyum dişeti bölgesinin çevresindeki koyulaşmayı önler.
  3. Bu malzemenin yarı saydam özelliği bitişik dişlerin rengini iletebilir ve hastanın doğal dişlerinin rengini doğru bir şekilde eşleştirmeyi kolaylaştıran çok çeşitli tonlarda üretilir.
  4. Bilgisayar destekli tasarım ve imalat prosesleri, hastalara hassas bir uyum sağlar. Bu restorasyonların ayarlanması ve sabitlenmesi için gerekli olan işlem süresini azaltır.
  5. Kron geleneksel yapıştırma teknikleri kullanılarak sabitlenebilir.
  6. Geleneksel porselen diş kaplamalar gibi sıcak ve soğuk iletimi yapmadığı için, Zirkonyum kaplama uygulanan hastalar rahattır.

Zirkonyum Kapalamanın Olumsuz Yönleri

Zirkonyum kronlarının dezavantajları azdır. Malzemenin tokluğu, diş köküne karşı sürtünme ve karşı dişleri aşındırma konusunda bazı endişeleri arttırdı. Bununla birlikte sık sık yapılan kontroller, karşıt dişlerin olası risklerini azaltmaya yardımcı olur.

Başlangıçta, zirkonya kronları için sadece kemik-beyaz altyapılar üretilebilir ve bu da bazen estetik olarak mükemmel bir görünüme ulaşmada sorunlar yaratabilir. Bununla birlikte, yeni nesil materyaller önceden gölgeli ve minimal estetik ve doğal olarak mükemmel restorasyonlar sağlamak için asgari diş azalması, yüksek kaliteli iş için hasta taleplerini karşılama veya aşma için üretilebilir!

Lütfen, deneyimli teknik ekibimizin bir dava hakkında daha ayrıntılı bir şekilde görüşmek isterseniz size yardımcı olması için burada olduğunu hatırlatmak isteriz.

2018 ZİRKONYUM DİŞ FİYATI

Makaleye Yapılan Yorumlar

Henüz Yorum Yapılmadı.


DOKTORA WHATSAPP'DAN SORU SORMAK İÇİN TIKLAYINIZDOKTORA WHATSAPP'DAN SORU SORMAK İÇİN TIKLAYINIZ